Передплата 2024 «Добрий господар»

Громадський транспорт Львова працює у звичному режимі

  • 01.04.2024, 19:30
  • 484

У Львові громадський транспорт працює у звичному режимі, валідація карток відбувається, а списання із них коштів відбудеться згодом. Усі відповідні служби працюють над відновлення повноцінної роботи системи

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

«Станом на зараз колеги з Львівавтодору перевели роботу системи е-квитка, так би мовити, автономний режим, та були відключені певні функції, щоб унеможливити інші загрози. Тому зараз неможливо перевірити баланс і поповнити рахунок. Натомість валідації у громадському транспорті здійснюються у звичному режимі. Пасажири можуть прикладати до валідаторів як банківські картки, так і ЛеоКарт, інформація зчитується та фіксується в системі. Відтак контролери будуть мати змогу перевірити чи відбувся факт валідації. Лише списання коштів буде відтерміновано. Відзначу, що з цього приводу Львівавтодор звернувся до кіберполіції, щоб з’ясувати всі обставини і унеможливити такі ситуації. Тому очікуємо на відповідні висновки з департаменту кіберполіції», — розповів Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Слідчі дії за фактом хакерської атаки проводить департамент кіберполіції Національної поліції України.

«За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 361 частиною 5. Від суботи працівники з кібербезпеки департаменту кіберполіції проводять дослідження та огляди серверних обладнань, віртуальних машин із метою встановлення схем та порядку, за яким здійснювали втручання, а також з метою встановлення осіб, причетних до цієї хакерської атаки та притягнення їх до кримінальної відповідальності», — сказав Ілля Тогаєв, заступник начальника управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор», пояснив, що зараз у громадському транспорті Львівської громади можлива валідація усіх видів карток, а списання з них коштів відбудеться згодом.

Схожі новини