Передплата 2024 ВЗ

У Львові запрацював перший в Україні центр рекрутингу української армії

  • 12.02.2024, 17:10
  • 786

Його започаткували у межах пілотного проєкту Міноборони України

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

Відтак у Центрі можна отримати актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри зʼявляться по всій Україні.

«Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити. Рекрутинг — це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави», — зазначила під час презентації проєкту заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і здійснюватимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Центр не матиме звʼязку із структурами ТЦК, а рекрутери не є військовослужбовцями. Тому тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

Схожі новини