Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині затримали службовців комунального підприємства

  • 09.02.2024, 17:45
  • 640

Підозрювані реалізували на Львівщині злочинну схему заволодіння грошима з місцевого бюджету

Фото прокуратури
Фото прокуратури

Про підозру повідомили двом колишнім службовцям одного з комунальних підприємств Ходорова. Їм інкримінують заволодіння чужим майном та службове підроблення.

Підозрювані реалізували злочинну схему заволодіння грошима з місцевого бюджету. Для цього головний інженер комунального підприємства створив приватне підприємство, яке сам і очолив.

Надалі, за сприяння директора комунального підприємства, уклали кілька фіктивних договорів з «підрядником» про нібито виконання різних робіт. Зокрема, як із комунальним підприємством, так і з іншими органами місцевого самоврядування. Йдеться про поточний ремонт каналізаційного колектора, реконструкцію каналізації на вулицях міста, надання послуг автокрана, встановлення теплового лічильника в Народному домі одного з сіл району, поточний ремонт системи водопостачання навчальних закладів та інші.

«Однак, жодних робіт безпосередньо суб'єктом господарювання здійснено не було. Натомість такі виконувались силами працівників комунального підприємства, за вказівкою службової особи», — йдеться у повідомленні.

Водночас підрядник подав на підписання неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, а директор комунального підприємства погодив їх. Так бюджету Ходорова завдали 400 тис. грн збитків.

Схожі новини