Передплата 2024 ВЗ

За понад 70 років у Саудівській Аравії відкрили перший магазин із алкоголем

  • 26.01.2024, 20:15
  • 922

У Саудівській Аравії вперше за більш ніж 70 років відкрилася алкогольна крамниця, що є подальшим кроком із соціальної лібералізації в колись ультраконсервативному королівстві, де розташовані найсвятіші місця ісламу

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це пише AP.

Хоча магазин в столиці Ер-Ріяді призначений лише для дипломатів-немусульман, він з’явився у зв’язку з тим, що наполегливий спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман прагне зробити королівство туристичним та діловим напрямком у рамках амбітних планів щодо поступового звільнення економіки від залежності від сирої нафти.

Магазин розташований поряд із супермаркетом у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда, сказав дипломат, який поділився інформацією на умовах анонімності, щоб обговорити соціально чутливу тему в Саудівській Аравії. У середу дипломат пройшовся магазином, охарактеризувавши його як висококласну крамницю безмитної торгівлі у великому міжнародному аеропорту.

За словами дипломата, у магазині поки що є спиртні напої, вино і лише два сорти пива. Працівники магазину просили у покупців надати дипломатичні посвідчення та покласти мобільні телефони до сумки, перебуваючи всередині. За словами дипломата, застосунок для мобільного телефона дозволяє купувати за квотною системою.


Джерело: AP

Схожі новини