Передплата 2024 «Добрий господар»

Виготовляв і продавав сурогатний алкоголь: на Дрогобиччині судили чоловіка

  • 05.03.2024, 14:30
  • 354

Приблизно пів року чоловік постачав сурогат у районні магазини

Фото ілюстративне із сайту Freepik
Фото ілюстративне із сайту Freepik

Дрогобицький міськрайонний суд засудив мешканця Львівщини за незаконне виготовлення та збут сурогату. Обвинувачений обладнав підпільний цех, в якому підробляв горілку відомих марок, та збував сурогат у магазинах Дрогобиччини.

Чоловік отримав п’ять років ув’язнення, проте суддя замінив їх на два роки іспитового строку. Також зловмисника зобов’язали сплатити 59,5 тис. штрафу.

За матеріалами справи, у 2018 році Анатолій Я. разом зі спільниками організував виготовлення та збут підробного алкоголю. Обвинувачений обладнав у себе вдома підпільний цех для виготовлення сурогату та контролював процес виробництва. Там він та його спільники виготовляли горілку, розливали у пляшки, а потім клеїли на них етикетки відомих брендів та підроблені марки акцизного податку. Сурогат збували у кількох магазинах на Дрогобиччині.

Також обвинувачений розподіляв між іншими членами угруповання «заробітну плату» та оплачував оренду приміщень, в яких зберігали підробну продукцію. Решта членів злочинної організації займалися транспортуванням та продажем алкоголю, а також нелегально закупляли та розповсюджували сигарети.

У березні 2019 року правоохоронці здійснили обшук вдома в Анатолія Я. Там вони виявили обладнання для виготовлення алкоголю, зокрема 1 спиртометри, металеву ванну, електричний насос, полімерні шланги, бочки з етиловим спиртом, скляні пляшки, етикетки, підробні марки акцизного податку тощо. Також зі складів та з магазинів, які належали спільникам Анатолія Я., працівники поліції вилучили понад 5000 пляшок з сурогатом.

Анатолій Я. під час судового засідання не заперечував своєї причетності до злочинної організації та визнав свою провину. Дрогобицький міськрайонний суд також визнав обвинуваченого винним. Анатолія Я. засудили до п’яти років позбавлення волі, а також зобов’язали його сплатити штраф у розмірі 59,5 тис. грн, проте звільнили від ув’язнення, замінивши його двома роками іспитового строку. Цей вирок обвинувачений ще може оскаржити.

Схожі новини