Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уродженка Одеси Ліна Бороздіна полетить у космос

  • 25.01.2024, 20:15
  • 4 331

У п’ятницю, 26 січня, етнічна українка уродженка Одеси, а нині громадянка США, Ліна Бороздіна, вирушить у суборбітальний політ на борту місії «Galactic 06». Вона буде однією з чотирьох космічних туристів комерційного космічного польоту компанії Virgin Galactic

Фото: Ліна Бороздіна в інстаграм
Фото: Ліна Бороздіна в інстаграм

Як зазначено на сайті Virgin Galactic, 26 січня в космос полетять четверо туристів. Серед них і один з України.

«Чотири приватні астронавти з трьох різних країн вирушать у космос під час шостого комерційного космічного польоту Virgin Galactic», — йдеться у повідомленні.

Приватні астронавти на борту місії «Galactic 06» :

  • Астронавт 023 — приватний астронавт з України та Лас-Вегаса, США;
  • Астронавт 024 — приватний астронавт з Техасу, США;
  • Астронавт 025 — приватний астронавт з Австрії;
  • Астронавт 026 — приватний астронавт з Каліфорнії, США.

На своїй сторінці в Instagram Ліна Бороздіна опублікувала фото, пов’язані з майбутнім польотом.

Політ триватиме півтори години й туристи зможуть на кілька хвилин відчути невагомість, перш ніж повернутися назад на Землю. Космічний літак VSS Unity із космодрому «Америка» (штат Нью-Мексико, США) виведе на висоту 15 км літак-носій VSS Eve, після чого він самостійно вирушить на висоту близько 85 км. Вважається, що це ще не космос, тож такий політ часом називають суборбітальним. Адже космос починається на висоті 100 км. Проте серед учених немає одностайності. Деякі з них заперечують це твердження, вважаючи, що космос починається вже на висоті 80 км. У Virgin Galactic такі подорожі називають польотами у космос.

Скільки заплатила за квиток на цю космічну мандрівку українка не відомо. Проте, у 2021 році вартість квитка на космічний літак VSS Unity була 250 тисяч доларів, ще раніше — 200 тисяч доларів, а вже торік, 2023 року, квитки продавали за 450 тисяч доларів.

Схожі новини