Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі затримали шпигуна за українськими військовими кораблями — СБУ

  • 15.03.2024, 16:30
  • 484

Правоохоронці заявили про затримання агента рф, який шпигував за кораблями Збройних сил України поблизу Одеського морпорту. Він діяв під прикриттям водія-далекобійника

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила Служба безпеки України.

Як встановили правоохоронці, фігурант шукав інформацію про пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ.

Для збору розвідданих чоловік діяв під прикриттям водія-далекобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення. Він заїжджав на територію портів нібито для отримання комерційних вантажів, а сам приховано фіксував позиції кораблів.

СБУ затримала зловмисника, коли він стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту та намагався звітувати росіянам. Крім того, під час розслідування правоохоронці встановили додаткове завдання російського агента — шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

За даними української спецслужби, окупанти сподівалися отримати розвідінформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України.

Наразі слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини