Передплата 2024 «Добра кухня»

Папа Римський закликає заборонити сурогатне материнство

  • 08.01.2024, 17:30
  • 585

Папа Римський Франциск закликав заборонити сурогатне материнство, бо це порушує стосунки матері й дитини та їхню гідність

Фото із сайту Укрінформ
Фото із сайту Укрінформ

Відтак понтифік назвав проблеми, які згубно впливають на людство. Одна з них — сурогатне материнство. Він заявив, що сурогатне материнство є «серйозним порушенням стосунків матері та дитини», і закликав міжнародне співтовариство заборонити цю практику.

«Я вважаю практику так званого сурогатного материнства підлою, адже вона є грубим порушенням гідності жінки і дитини, заснованим на експлуатації ситуаційних матеріальних потреб матері. Дитина — це завжди дар, яка ніколи не є основою комерційного контракту», — наголосив Папа Римський.

Також Папа Франциск згадував війну в Україні, війну між Ізраїлем і ХАМАС, міграцію, кліматичні кризи, виробництво звичайної та ядерної зброї. Він звинуватив росію у повномасштабній війні проти України, хоча раніше уникав прямих звинувачень рф.

«На жаль, після майже двох років широкомасштабної війни російської федерації проти України такий жаданий мир все ще не знайшов свого місця в умах і серцях, незважаючи на численні жертви і величезні руйнування», — заявив Папа.

Схожі новини