Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На компенсації для мешканців будинків, постраждалих від ракетного обстрілу у Львові, виділили 35 млн грн

  • 29.12.2023, 11:54
  • 1 063

Сьогодні, 29 грудня, місто Львів зазнав масової атаки російськими дронами і ракетами. Внаслідок чого найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом — близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок)

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Щойно на місці події відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий коротко розповів про наслідки ворожого обстрілу, відомі станом на зараз.

«Львів сьогодні був атакований ворогом. Понад 10 Shahed летіло на Львів і область, маємо загоряння на об'єктах критичної інфраструктури. Також була ракетна атака. Наші сили ППО спрацювали достатньо якісно, але уламки ракет і вибухова хвиля зробили біду в Сихівському районі. Повилітало понад 2 тисячі вікон з 18 житлових будинків. Також пошкоджено три школи і дитячий садочок, а це десь 450 вікон і багато дверей.
На жаль, одна людина загинула. Це чоловік, віком близько 40 років.

Станом на зараз є 14 постраждалих в лікарні Св. Луки, з них одна людина у важкому стані, ще одна — у стані середньої важкості, решта отримали легкі травми.

Якщо на час проведення ремонтних робіт хтось із мешканців буде потребувати тимчасового помешкання, то ми це організуємо. За деталями потрібно буде звернутись в мобільний тимчасовий пункт ЦНАПу, який зараз почне працювати в ліцеї «Сихівський»", — розповів Андрій Садовий.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко наголосив, що за попередніми розрахунками з резервного фонду на відшкодування для мешканців необхідно буде виділити близько 35 млн грн. Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей (нагадаємо, за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері - 8 тисяч). Для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї «Сихівський» буде тимчасово розміщено пункт ЦНАПу. Тож постраждалі зможуть вже сьогодні там отримувати всю необхідну інформацію.
Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Як зазначив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин, на місці присутні представники всіх районних адміністрацій міста, щоб організувати оперативну допомогу мешканцям (закриття вікон плівкою, тощо).

В будинках відновлять водо-, тепло- і електропостачання одразу, як працівники відповідних служб дадуть дозвіл це зробити.

Схожі новини