Передплата 2024 «Добрий господар»

На центральній алеї Личаківського військового цвинтаря знайшли останки 479 людей

  • 28.12.2023, 12:45
  • 490

У Львові на Личаківському військовому цвинтарі на центральні алеї завершили другий етап досліджень та ексгумації давніх поховань. Фахівці працювали тут з кінця жовтня, загалом знайшли останки 479 людей часів Другої світової війни та повоєнного періоду

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Як розповів керівник Меморіально-пошукового центру «Доля» Святослав Шеремета, 268 віднайдених останків були у 16 криптах у нижній частині алеї. А 211 — безпосередньо на алеї вище, як продовження рядів поховань цього поля. «Тобто, коли будували меморіал у 1974 році, то в криптах перепоховали 268 останків. Це були і перепоховання з інших меморіалів. А решту поховань, які йшли по верхній частині газону через центральну алею, ніхто не ексгумувував. Під час будівництва меморіалу їх просто залили бетоном», — зазначив Святослав Шеремета.

Він додав, що інформація про те, що на центральній алеї може бути поховано 3400 людей, не підтвердилася.

«На 340 плитах центральної алеї було викарбувано 3400 прізвищ нібито похованих тут людей. Тепер маємо підтвердження, що це не відповідає дійсності», — додав Святослав Шеремета.

Наступного року на Личаківському військовому цвинтарі планують провести третій етап досліджень та ексгумації поховань — на лівій частині газону.


Схожі новини