Передплата 2024 ВЗ

Кольрабі знизить артеріальний тиск

Навіть маленькі дітки знають, що у капусти найсмачнішою частиною є качан. Хто з нас не любить його погризти? Але останнім часом більшість овочів вирощують не в сезон, практично постійно застосовують нітрати, які шкідливі для організму. Що стосується капусти, цього корисного овоча, то саме в її качані і присутня ця величезна кількість нітратів і хімікатів

А чи знаєте ви, що качан дуже сильно за смаком нагадує іншу капусту, яка вважається родичкою білока­чанної? Ніжна м’якоть, дуже со­ковита і корисна — це характе­ристика капусти кольрабі.

Великий вміст вітамінів груп А, В, Р та С робить кольрабі уні­кальним продуктом, який може використовуватися з профілак­тичною метою для уникнення інфекційних захворювань. Якщо трохи капусти кольрабі включи­ти до щоденного раціону, можна нормалізувати систему обміну речовин у своєму організмі, а це означає, по-перше, що не буде проблем із травленням, а по-друге, не буде надмірної ваги. Кольрабі здатна вплива­ти на стан нервової системи і емоційну врівноваженість. Ко­рисний цей овоч для тих, хто страждає від захворювань ни­рок або печінки. Він добре виво­дить рідину, яка накопичується в організмі, очищаючи тим самим печінку і жовчний міхур. Сечо­гінний ефект є корисним для людей, які часто страждають від гіпертонічної хвороби.

Одним із найбільш корисних властивостей капусти кольра­бі є її здатність надавати про­філактичну дію проти ракових захворювань. Наприклад, раку прямої кишки можна уникнути, якщо вживати кольрабі, адже в ній присутні корисні сірковмісні речовини.

У профілактиці та лікуван­ні інших захворювань кольрабі прославилася також і в народ­ній медицині. Її можна викорис­товувати як додатковий засіб під час астматичних нападів і ускладнень туберкульозу. Від­мінністю цього сорту капусти від усіх інших є не лише унікальні корисні властивості, а й відсут­ність ефекту метеоризму після її вживання. Саме тому вживання капусти кольрабі дозволяється і є безпечним для маленьких ді­тей навіть у тому віці, коли тільки починається введення прикор­му. Корисні властивості прояв­ляються у цього овоча і в тому, що він сприяє зниженню рівня холестерину, який відкладаєть­ся на судинах. А це означає, що можна зміцнити і судини, і сер­цеву систему, оскільки кольрабі здатна знижувати підвищений артеріальний тиск. Хороший профілактичний вплив досяга­ється при вживанні цього сорту капусти при розвитку атеро­склерозу на початкових стадіях.

Схожі новини