Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Напої, які сприяють поліпшенню пам’яті

Багатьом людям потрібно пити напої, які забезпечують організм енергією і допомагають зосередитися, особливо це стосується студентів і людей, що займаються розумовою працею, зазначають експерти

Вживання кави допоможе в цьому завданні - не лише по­кращує пам’ять, що довели чис­ленні дослідження, а й має низ­ку переваг: вплив на швидкість виконання дій, підвищення уваги, пізнавальних функцій і настрою. Кофеїн дозволяє сконцентруватися на дрібницях, що в підсумку сприяє запам’ятовуванню. Не менш корис­ні ягідні морси, тому що м’ясисті плоди багаті на антиоксиданти, які допомагають зосередитися, що до­сягається через п’ять годин після їди. Вони ж покращують кровотік, що пов’язано зі зниженням ризику хвороби Альцгеймера.

М’ятний чай містить багато ком­понентів, які зменшують втому і стрес, що покращує стимуляцію пам’яті. Вживання лимона або вди­хання його запаху сприяє кращій концентрації, впливаючи в пози­тивному ключі на здоров’я мозку з підвищенням його продуктивності. Аналогічною дією володіє напій з часточкою цитрусу і ложкою меду.

Буряк містить велику кількість поживних речовин, які допомагають крові і кисню надходити в головний орган центральної нервової систе­ми, тому сік з нього є ще однією по­радою для поліпшення пам’яті.

Валентина Миколів.

Схожі новини