Передплата 2024 «Добра кухня»

Учні Ужгородського училища спекли 45 кг печива для захисників

  • 28.04.2024, 18:15
  • 772

Учні Ужгородського училища торгівлі та технологій харчування спекли 45 кг печива для ЗСУ, що воюють на Запорізькому та Сумському напрямках

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це Суспільному розповіла класна керівниця групи «кухар-кондитер» Марина Шталовські.

За словами Марини Шталовські, гроші на продукти учні зібрали під час виробничої практики на підприємствах міста. Печиво для захисників випікали 23 учнів групи «кухар-кондитер» Ужгородського училища торгівлі та технологій харчування.

«Воно складається з борошна, масла, туди входять ванільний цукор, розпушувач та яйце. Борошно перетирається з маслом, ванільним цукром та розпушувачем, додаємо яйця та змішуємо. Ми вирішили спекти таке печиво, тому що, по-перше, воно не псується, по-друге, воно вміщається в кишеню для захисників, щоб вони могли з собою його брати», — розповідає Людмила Росоха.

Класна керівниця групи «кухар-кондитер» Марина Шталовські розповіла, що це друга акція випікання печива для військових. Першу учні провели у листопаді 2023 року, тоді спекли 35 кг.

«Ця ідея належить нашим учням. Вони самі збирали на це близько п’яти тисяч гривень. Борошна ми закупили 30 кг, цукру 10 кг, масла 14 кг, яєць 150 штук. 23 дітей долучилося, випікали ми з 9 до 15 години. Це приблизно десь шість годин», — розповідає Марина Шталовські.

За словами Марини Шталовські, учні Ужгородського училища торгівлі та технологій харчування спекли 45 кілограмів печива. Його воїнам відправлять поштою.

Схожі новини