Передплата 2024 «Добрий господар»

Цьогоріч радіодиктант без помилок написали лише двоє людей

  • 07.12.2023, 12:30
  • 462

Учителька української мови та літератури з Волинської області Галина Шура та львів'янка, постійна учасниця радіодиктанту Христина Гоянюк написали Радіодиктант-2023 без жодної помилки

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Також пʼятеро людей написали радіодиктант з однією помилкою. Серед них: Олеся Жу (Olesia Zhu такою була назва електронної пошти), Євгенія Антонюк, Вікторія Норичка, Іванна Рубан та Юлія Шевченко. Вони також отримають подарунки.

Роботи надіслали майже 20 тисяч людей, серед них три тисячі у паперовому форматі. Однак фактична кількість учасників більша, адже не всі надсилали свої диктанти на перевірку. Листи надійшли з 39 країн.

«Також цікаво, що цього року був один лист із Москви — він не став переможним. Географія листів цього року, як завжди, світова: звісно, найбільше листів з України, є багато з Європи, а також зі всіх континентів та десятків держав», — розповіла виконавча продюсерка Українського Радіо, координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько.

Найстаршій учасниці - 90 років. Вона — незряча. З диктантом їй допомагала сусідка, яка допомагає з господарством.

До комісії, яка перевіряла роботи, входило семеро експертів. Їхні імена не розголошуються. Головою комісії була Олена Масалітіна.

Найпоширенішою помилкою було вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.

Читайте також: «Тату, дякую тобі, що ти навчив мене любити мову»

Схожі новини