Передплата 2024 «Добра кухня»

Стали відомі переможці конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес», що пройшов на Львівщині

  • 26.10.2023, 19:15
  • 500

27 людей зі Львова та різних громад Львівщини стали переможцями конкурсу «Розпочни і вдосконалюй свій бізнес»

Нагородження переможців конкурсу "Розпочни і вдосконалюй свій бізнес". Фото: ЛМР
Нагородження переможців конкурсу "Розпочни і вдосконалюй свій бізнес". Фото: ЛМР

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«27 людей зі Львова та різних громад Львівщини стали переможцями конкурсу „Розпочни і вдосконалюй свій бізнес“. Серед них десяток внутрішньо переміщених осіб. Усі вони отримають грантову підтримку до 3 000 доларів США для купівлі необхідної техніки та обладнання. Переможцям вручили сертифікати у стінах Львівської міської ради», — повідомляють у ЛМР.

П’ятиденні навчання основам бізнесу провели сертифіковані тренери Міжнародної організації праці у Львові, Моршині, Самборі та Стрию. Загалом навчання пройшли 125 осіб.

«У квітні я прийшла на проєкт, написала бізнес-план і відкрила свій заклад. Ми вже працюємо. У мене кав’ярня, де ми продаємо дуже смачну каву і власну випічку, яку я сама печу. Також робимо свіжі сендвічі та сніданки.

Хотілося саме щось своє, щось незвичне та нестандартне. У своєму селі в Карпатах я витягла зі стодоли старий верстат, почистила його, зі старих віконних рам зробила дзеркала. Тобто я просто помалювала стіни, все повісила і ми почали працювати на вулиці Левицького, 55 у Львові.

Цей курс допоміг мені зрозуміти, що працювати треба багато, також потрібно постійно щось змінювати і розвиватися. В нас щосезону оновлене меню, стараюсь вводити новинки, вивчати вподобання відвідувачів", — розповіла одна з переможців конкурсу Оксана Семко.

Свої бізнес-ідеї молоді підприємці будуть реалізовувати у сфері надання послуг, харчовій та легкій промисловості, метало- та деревообробці. Новостворені бізнеси матимуть також менторську підтримку.

Конкурс «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» реалізували в межах проєкту «Впровадження місцевого партнерства зайнятості у Львівській області», що впроваджують у рамках ініціативи Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

Схожі новини