Передплата 2024 «Добрий господар»

Головним режисером театру ім. Марії Заньковецької став Давид Петросян

  • 23.10.2023, 17:25
  • 1 481

Перемогу з двох кандидатів на посаду головного режисера здобув Давид Петросян, який відзначився перед львів'янами монументальною прем'єрою за твором Ольги Кобилянської «Земля»

Давид Петросян. Фото з мережі
Давид Петросян. Фото з мережі

Іншим претендентом на посаду був режисер театру ім.Марії Заньковецької Ігор Білиць.

31-річний Давид Петросян — український режисер, художник-постановник, автор музичного оформлення та сценограф. Наприкінці 1990-х років родина Петросянів переїхала з Вірменії до Славутича. Петросян навчався в майстерні Володимира Судьїна у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, який закінчив у 2016 році. Також навчався на акторському факультеті в майстерні Олега Шаварського.

У 2016 році заснував театр «Practicum». Працював режисером-постановником Київського академічного драматичного театру на Подолі. З листопада 2017 року був режисером Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Його найвідомішими постановками є:

  • «Мене звати Пітер» Яна Фрідріха (Київський академічний театр юного глядача на Липках);
  • «Сиротливий захід» Мартіна Мак-Дони, «Володар мух» за однойменним романом Вільям Голдінга, «Присмерком Європи» Освальда Шпенглера, «Буна» Віри Маковій (театральний центр «Дах»);
  • "Земля" Ольги Кобилянської, «Війна» Ларса Нурена, «Буна» Віри Маковій, «Снігова королева» за казкою Ганса Крістіана Андерсена, «Кассандра» за однойменною поемою Лесі Українки, «Візит» за п'єсою «Гостина старої дами» Фрідріха Дюрренматта (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка);
  • «Мрії оживають» за п'єсою «DreamWorks» Івана Вирипаєва, «Цар Едіп» Софокла (Київський академічний драматичний театр на Подолі).

Зазначимо, конкурс на вакантну посаду Головного режисера театру імені Марії Заньковецької було оголошено 5 жовтня 2023 року на сайті Мінкультури.

Схожі новини