Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна відправлятиме зерно в Африку, — міністерство

  • 19.10.2023, 09:30
  • 472

У межах гуманітарної продовольчої програми «Grain from Ukraine» Україна може вивезти 72 тисячі тонн зерна до африканських країн

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич зустрівся із заступником виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми Карлом Скау у Римі.

Вони обговорили відправлення суден з українським гуманітарним зерном до Нігерії (25 тис. тонн) та Судану (32 тис. тонн) у межах програми «Grain from Ukraine». Також обговорили й гуманітарні вантажі до Сомалі.

Дмитрасевич та Скау оцінили підготовку до наступного міжнародного саміту з продовольчої безпеки у Києві. Зокрема, участь нових країн та інвесторів до ініціативи «Grain from Ukraine».

«Зерно з України» — це гуманітарна продовольча програма, яку започаткував президент України Володимир Зеленський 26 листопада 2022 року. У межах цієї Ініціативи Україна, країни-партнери та донори з приватного сектора постачатимуть українське зерно до бідних та малозабезпечених країн Африки та Азії та ті, у яких є голод.

Ініціатива має сприяти подоланню гуманітарних та економічних наслідків світової продовольчої кризи, спричиненої загарбницькою війною рф проти України.

Схожі новини