Передплата 2024 ВЗ

НАТО відправить у Косово ще 200 британських військових

  • 02.10.2023, 11:00
  • 336

НАТО посилить британський контингент в Косово ще 200 солдатами у межах загального посилення Альянсу миротворчих сил в країні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомив журналіст «Радіо. Свобода» Рікард Йозвяк.

За його словами, 200 військових приєднаються до 400 представників британського контингенту, які вже навчаються у Косово.

«НАТО каже, що це виважений крок для виконання свого мандату в ООН: підтримувати безпечне середовище та свободу пересування для всіх людей у ​​Косово», — написав журналіст.

Як відомо у північних муніципалітетах країни проживають приблизно 50 тисяч етнічних сербів. Наприкінці весни там відбулися проміжні вибори мерів. Місцеві серби проігнорували їх, тому перемогу здобули етнічні албанці. Це призвело до масових заворушень та зіткнень між сербами та поліцією Косово.

Після цього президент Сербії наказав армії терміново висуватись у бік сусідньої країни, а НАТО скерувала у регіон миротворців, проте майже сотня військовослужбовців Альянсу поранені. Згодом кількість військовослужбовців НАТО у регіоні збільшили до 4500 осіб.

Днями влада Косова заявила про щонайменше 30 озброєних людей, які влаштували сутички з поліцейськими біля монастиря Банська і вбили одного правоохоронця. Влада країни оголосила спецоперацію щодо затриманню нападників, яка завершилася затриманням шістьох нападників і вбивством трьох.

Схожі новини