Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справи Майдану: за вбивства судитимуть трьох «тітушок»

  • 01.08.2023, 15:45
  • 649

Державне бюро розслідувань передало до суду справу стосовно трьох «тітушок», звинувачених у причетності до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія за часів Революції Гідності у Києві

Події на Майдані. Фото з мережі
Події на Майдані. Фото з мережі

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох „тітушок“, причетних до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності…Обвинувальні акти направлено до суду. Обвинувальні акти направлені до суду», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, один із фігурантів — колишній віцепрезидент Донецької федерації боксу. Після Революції гідности він погодився співпрацювати з окупантами та став «почесним президентом федерації боксу» самопроголошеної «ДНР».

Надалі чоловік активно просував в інформаційному просторі російські наративи. Крім цього, він причетний до створення етнічної приватної військової компанії в рф після початку повномасштабного вторгнення. Наразі ця ПВК воює проти України.

У ДБР зазначають, що ще двоє фігурантів переховуються від українського правосуддя на території росії.

У межах спеціального досудового розслідування їм інкримінують:

  • ч. 2 ст. 115 ККУ — умисне вбивство;
  • ч. 6 ст. 111−1 ККУ — колабораційна діяльність.

Загалом до суду скерували 13 обвинувальних актів у справі Майдану щодо 25 цивільних, зокрема 18 — заочно. Щодо п’яти людей суди вже винесли обвинувальні вироки.

Схожі новини