Передплата 2024 «Добрий господар»

росія масово скуповує українські тг-канали та акаунти у соцмережах для проведення «Майдану-3

  • 29.02.2024, 18:45
  • 626

У Головному управлінні розвідки вважають, що росія хоче залучити до спецоперації з дезінформації «Майдан-3» лідерів думок та громадських діячів. Розвідувальне відомство вже начебто отримало списки цих людей

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

Про це представник ГУР Міноборони Андрій Юсов розповів в етері «Радіо Свобода».

«Я зараз не можу називати конкретні прізвища, але є списки людей, по яких ворог працює […] Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії», — каже Юсов.

Водночас він пояснив, що з такими людьми контактують не напряму, а через посередників, і не тільки в Україні, а й за кордоном. Через нейтральні теми російські спецслужби прагнуть вкраплювати ті наративи, які їм потрібні.

Нині для розхитування ситуації в Україні рф масово закуповує та створює Telegram-канали й ботоферми.

Крім того, представник ГУР пояснив, чому спецоперація має таку назву. За його словами, практика називати антиукраїнські заходи українськими словами бере початок із радянських спецслужб.

«Для них „майдан“ — це загроза, тому вони використовують цю термінологію для того, щоб перевернути з ніг на голову. Якщо ми згадаємо, то багато операцій НКВД проти УПА, ОУН, українського підпілля називалися красивими українськими милозвучними словами», — додав Юсов.

Схожі новини