Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«ПЦУ — це церква мільйонів українців, наша справжня народна церква»

  • 16.04.2023, 17:10
  • 1 014

Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь у Великодній службі у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, яку очолив Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Після богослужіння Порошенко сказав журналістам, що ПЦУ — це справжня українська народна церква, і так буде завжди.

«Православна Церква України, яка була створена через об'єднання православних церков і надання Томосу — це є церква українців. Це є церква Христова. І вона відрізняється від московської церкви тим, що у нас церква — народна. У нас — церква Христова, автокефальна. А в них церква — державна. І якщо держава в них злочинна, то представники російської православної церкви в Україні вже закінчують свій шлях», — переконаний п’ятий Президент.

«Коли я кажу, що церква українська — то це означає, що двері церкви відкриті і для тих, хто нарешті мав можливість розібратися і прийти до нашої церкви. І я дуже тішуся, що за ці майже 5 років тисячі парафій вже приєдналися до нашої церкви», — говорить Порошенко.

«Це вже другий Великдень після широкомасштабного вторгнення і десятий — від початку війни. У цей день ми маємо дякувати Богові за те, що він зберіг нашу країну і послав нам сили, послав нам розум для того, щоб ми захистилися від нападу ворога», — говорить Порошенко.

«Я всіх хочу привітати і побажати, щоб до наступного Великодня була наша українська Перемога. За це ми сьогодні просимо у Бога. Я впевнений, що ці прохання співпадають з молитвами всіх українців і всього світу, який хоче, щоб ми викинули загарбників, нелюдей, дияволів, що вдерлися до нас», — наголошує п’ятий президент.

Схожі новини