Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коломойський оскаржує націоналізацію ПриватБанку: стала відома дата

  • 29.08.2022, 15:55
  • 861

Суд відбудеться 30 серпня

Ігор Коломойський. Фото УП
Ігор Коломойський. Фото УП

Завтра, 30 серпня 2022 року, Господарський суд міста Києва розгляне справу № 910/1834/19 за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського та пов‘язаної з ним компанії Triantal Investments до ПриватБанку та 7 інших відповідачів.

Про це #Буквам повідомила пресслужба ПриватБанку.

Як пише видання колишній власник намагається незаконно повернути собі ПриватБанк, порятунок якого у 2016 році від фінансового краху, спричиненого діями тих же колишніх власників, коштував державі понад 155 мільярдів гривень. У період, коли війна стала викликом зокрема і в економіці, спроби Коломойського повернути ПриватБанк називають проявом «зухвалого мародерства на фінансовому фронті України».

Ця справа є одним з основних судових процесів, ініційованих Коломойським з метою відновлення свого права власності на акції ПриватБанку. Задля цього позивачі вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку від 2016 року та витребувати акції у держави на свою користь.

Судове засідання, яке має відбутися завтра, буде першим за півтора року. З квітня 2021 року сторона Коломойського вчиняла дії, спрямовані на затягування справи.

ПриватБанк, своєю чергою, наполягає на відсутності права в Ігоря Коломойського і Triantal Investments вимагати у держави повернення акцій банку. Зокрема, ПриватБанк вважає, що суд зобов‘язаний застосувати норми так званого «антиколомойського закону», які прямо забороняють повернення банків, виведених з ринку, їх колишнім власникам/акціонерам.

Схожі новини