Передплата 2024 ВЗ

Мама Павла Шеремета заявила, що зараз немає жодної комунікації з українською владою

  • 20.07.2021, 13:31
  • 723

Останній раз від української влади з нею спілкувався п’ятий президент України Петро Порошенко

Людмила Шеремет, мати вбитого журналіста Павла Шеремета, чекає на об’єктивні результати розслідування вбивства її сина та неспростовні докази про те, хто саме скоїв цей злочин. Водночас за її словами, після брифінгу 2019 року, де за участі президента Зеленського оголосили про начебто вбивць її сина, вона досі не почула ані переконливих доказів, ані підтвердження тих звинувачень.

Мати журналіста говорить, що останній раз від української влади з нею спілкувався п’ятий президент України Петро Порошенко, а нині з нею не підтримує зв’язок жоден з посадовців.

«Ні, ніхто не звертався до мене», — розповіла вона в інтерв’ю «Українській правді».

«Єдине, я вдячна Порошенку за те, що він нас приймав двічі. І коли ми були на джазовому фестивалі два роки тому — він не був президентом, але тим не менш, він підійшов до мене і висловив свою повагу, а я йому. І за це я йому вдячна», — говорить Людмила Шеремет.

Мати журналіста наголосила, що жодної комунікації з нею не відбувається ні з боку влади, ні з боку правоохоронних органів.

При цьому вона додала, що і її особисті і суспільні очікування від влади та правоохоронців загально відомі і зрозумілі.

«І так всі все знають — треба проводити розслідування. Це вже справа всередині держави. Що я можу просити? Проведіть справу, розслідуйте? Я розумію, що це дуже складна справа і що дійсно все не так просто, і я бачу, що все-таки щось робиться. Про що я можу говорити, коли стільки страждає матерів і не тільки я?», — додала Людмила Шеремет.

Вона також зазначила, що попри заяви президента Зеленського на брифінгу в кінці 2019 року, присвяченому розслідуванню вбивства Павла Шеремета, коли він сказав, що багато хто почув відповіді на питання, які всіх непокоїли 4 роки, вона таких відповідей тоді не отримала.

«А які відповіді? Якщо звинувачують людей, якщо їх заарештовують, то треба мати якісь дуже вагомі підстави для цього. А люди вже стільки сидять… Два роки триває це, і все те саме», — говорить Людмила Шеремет.

«Я тільки говорю про те, щоб не постраждали невинні люди», — наголошує мати журналіста.

Читайте також: П'ять років тому трагічно загинув Павло Шеремет

Схожі новини