Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бігус оприлюднив заяву щодо злитого відео з його колегами

  • 17.01.2024, 11:50
  • 779

Засновник проєкту розслідувань Денис Бігус Bihus.Info оприлюднив заяву із реакцією на опубліковані приховані зйомки, де видно, нібито журналісти Bihus.Info вживають заборонені речовини

Денис Бігус. Фото: скрін із відео
Денис Бігус. Фото: скрін із відео

Журналіст стверджує, що після спілкування з фігурантами відео з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року, а фрагменти перехоплених розмов змонтували з кількох епізодів, між якими пройшли місяці.

«А коли професійних факапів не знайшли — перейшли на особисте. В результаті — встановили камери у номері дівчат із команди на новорічному корпоративі», — сказав він.

За словами журналіста, таке прослуховування та стеження є відвертим втручанням у «глибоко приватне життя», а герої оприлюдненого відео, вживаючи заборонені речовини, шкодили лише собі, але не несли соціальної загрози.

Також Бігус зазначив, що це стеження та оприлюднення відео не виглядало як спонтанна акція помсти за якийсь конкретний матеріал, а радше як системне тривале слідкування та переслідування для дискредитації роботи команди.

«Мені незручно за те, що я побачив на відео, але по-справжньому мені соромно за виконавців цього шоу.. І ціною цієї всієї незручності ми дізнались напевно, що у спецслужб є час, і натхнення, і бюджети вести системне стеження за приватним життям членів команди розслідування», — підсумував він.

За словами Бігуса, частина його команди порушила принципи і цінності проєкту, тож наслідком будуть жорсткі кадрові зміни і проєкт уже шукає нових операторів. Втім, він наголосив, що не вважає правильним виправдовуватися за те, що дорослі люди роблять у вільний час за зачиненими дверима вночі.

Схожі новини