Передплата 2024 ВЗ

Замість Христини Замули районну військову адміністрацію очолить Андрій Ковальський

Таке кадрове рішення буде тимчасовим, доки в уряді за результатами співбесід не призначать остаточного керівника

Христина Замула. Фото Львівської районної державної адміністрації
Христина Замула. Фото Львівської районної державної адміністрації

Голова Львівської районної військової адміністрації Христина Замула працюватиме заступницею голови Львівської ОВА замість заступника голови Львівської ОВА Віталія Загайного. Він звільнився із Львівської ОВА два роки тому і відповідав за соціальний захист, зокрема військових. Його посадові обов’язки згодом розділяли двоє інших заступників голови Львівської ОВА Максима Козицького. А тепер призабуту вакансію заступника голови із соціального захисту вирішили підняти із архівів і доручити цю справу 39-річній уродженці села Батятичі, що у Кам’янко-Бузькій міській громаді Христині Замулі. У Львівській ОВА Христина Замула, як права рука голови відповідатиме за соцзахист, АПК, цивільний захист, туризм та службу у справах дітей.

Про це «ВЗ» повідомило джерело у Львівській ОВА.

Станом на 12 березня, Максим Козицький не видав і не підписав наказ про призначення Христини своєю заступницею. Джерело повідомляє, що кадрове призначення обов’язково буде, бо є документ з Кабміну про такі ротації у Львівській ОВА.

До призначення головою Львівської РВА Христина Замула трохи понад два роки очолювана Кам’янка-Бузьку РДА. Вона є донькою 68-річного Петра Замули, який очолював Кам’янка-Бузьку РДА у 2010−2014 роках та був звільнений у 2019 році. Закінчила Національний лісотехнічний університет за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». На місцевих виборах у 2020 році Замула була кандидаткою у депутати до Львівської облради від партії «Слуга народу».

Минулого тижня Христина Замула повідомила для «ВЗ»: «Наразі працюю на посаді голови Львівської районної військової адміністрації, рішення про призначення мене на посаду заступницею голови Львівської ОВА ще має прийняти Максим Козицький. Кабмін дав своє погодження на призначення, але це ще не є призначення… Я особисто написала заяву до Кабміну, щоб мене звільнив з посади голови Львівської РДА».

Тож залишається інтригою те, хто очолить Львівську районну військову адміністрацію замість Христини Замули.

Політичний експерт Андрій Вихопень повідомив для «ВЗ», що закон чітко каже, хто може очолити районну військову адміністрацію, якщо голова з певних причин покине керівне крісло.

«По закону посада у статусі виконуючого обов’язків перейде до заступника Христини Замули — Андрія Ковальського, — інформує Андрій Вихопень. — Потім процедура погодження голови районної військової адміністрації вирішується у Києві, а саме в Кабміні. У Кабміні проводять співбесіди з кандидатами на посаду. Ковальського Кабмін може погодити, а може і не погодити офіційним головою Львівської районної військової адміністрації».

«Зараз Христина Петрівна працює на своїй посаді, як буде далі — вирішуватиме обласне керівництво, тобто Максим Козицький, — сказав Андрій Ковальський. — Якщо голова йде з посади — я виконуватиму обов’язки голови Львівської районної військової адміністрації. Кандидата погоджує Кабмін (за поданням голови Львівської ОВА) та за указом президента».

Схожі новини