Передплата 2024 «Добрий господар»

Парубій: "У Карпатського регіону є величезний потенціал"

  • 09.12.2017, 18:47
  • 1 188

Україна готується запропонувати Єврокомісії пряму співпрацю щодо розвитку Карпат.

Влада чотирьох областей напрацьовує пілотний проект українського Карпатського єврорегіону. Андрій Парубій обговорював сьогодні це питання з львівською владою на конференції «Карпати: фінансові інструменти підтримки місцевого розвитку та територіального співробітництва».

«Є величезний потенціал Карпатського регіону, в який входять чотири області. Ми повинні зробити усе можливе, щоб цей потенціал, який криється і в екології, і в розвитку туризму та інфраструктури, — максимально був реалізований. Ключовими питаннями, якими має займатися державна влада, - це є розвиток інфраструктури, будівництво доріг, нових митних переходів та модернізацію збудованих, де треба влаштувати піші переходи. Реалізація цих проектів дасть можливість залучення інвесторів, реалізувати нові інфраструктурні проекти у регіоні, такі як гірськолижний туризм, літній туризм. Я переконаний, що ми побачимо результати у найближчий рік-два», — заявив Андрій Парбуій під час брифінгу.

За його словами, органи місцевого самоврядування чотирьох областей мають об’єднатися довкола єдиної концепції розвитку Карпатського регіону та у тісній співпраці з Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною реалізовувати спільні проекти, а також залучати кошти Європейського Союзу на інфраструктуру, дороги, туризм.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що на сьогодні органи місцевого самоврядування згадуваних областей уже дуже близькі до спільних рішень щодо того, як облаштувати Карпати від Львівщини до Буковини.

«Ми свідомі того, що нам необхідно якнайшвидше мати можливість презентувати себе в Європі на рівні цілісного документу, який має назву «Карпатська стратегія». Після цього документу, я сподіваюся, що за підтримки голови Верховної Ради та інших високопосадовців різних держав-учасниць стратегії, ми зможемо отримати новий інструмент добросусідства, яким є сьогодні проект «Польща — Білорусь — Україна», — сказав Олександр Ганущин.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини