Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Горицвіт» утретє назвали найкращим в Україні

  • 08.12.2017, 10:46
  • 5 659

Народний ансамбль танцю Львівського медуніверситету переміг на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського.

«Горицвіт» утретє назвали найкращим в Україні
«Горицвіт» утретє назвали найкращим в Україні

Фестиваль-конкурс імені Павла Вірського проводять раз на три роки у три тури. Перший — обласний, у якому брало участь понад 1200 колективів із всієї України, другий — регіональний, третій — Всеукраїнський, який проходить у Києві, в якому лише 130 кращих колективів могли брати участь у конкурсі.

Заключний гала-концерт відбувся у Національному академічному театрі опери та балету України імені Тараса Шевченка. Протягом двох днів журі оцінювало виступи найкращих колективів України за такими критеріями: художній рівень постановки (драматургія та режисура танцю), відповідність музики та хореографії, чистота виконання, чіткість малюнка, технічна майстерність. Серед сотні колективів у номінації «Д» перемогу здобув лау­реат всесвітніх, міжнародних та всеукраїнських фольклорних фестивалів, володар «Золотого кольє» та «Срібної чаші» Народний ансамбль танцю «Горицвіт» Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького! Номінація «Д» — найчисленніша номінація, де конкуренцію становлять аматорські хореографічні колективи віком від 16 років.

Журі втретє визнало ансамбль танцю під керівництвом художнього керівника та головного балетмейстера, володаря Всесвітньої премії фольклору «Оскар-2012», народного артиста України Зенона Колобича — найкращим в Україні.

- «Горицвіт» — це не лише потужна школа танцю, а й гідна школа життя, яка дисциплінує, організовує та збагачує нас неабияким досвідом, — розповів “ВЗ” Зенон Колобич, якому після оголошення результатів конкурсу художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. Павла Вірського, Герой України Мирослав Вантух вручив почесну відзнаку “Медаль Павла Вірського” за високі досягнення в галузі хореографічного мистецтва. — Перемога ансамблю — заслуга не лише учасників, а, в першу чергу, ректорату медичного університету, насамперед ректора, академіка Бориса Зіменковського, який сприяє «Горицвіту» у допомозі.

Схожі новини