Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відкрили пам’ятний знак Шухевичу

  • 21.11.2017, 16:38
  • 1 573

Перед учасниками заходу виступила донька головного командира УПА Марія.

У Львові відкрили пам’ятний знак Шухевичу
У Львові відкрили пам’ятний знак Шухевичу

У День Гідності та Свободи на місці криївки головного командира Української Повстанської Армії Романа Шухевича біля регіонального ландшафтного парку "Знесіння" відкрили пам’ятний знак. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Зазначається, що захід розпочали святковою літургією у Храмі Пресвятої Богородиці Володарки України, де вшанували пам’ять всіх героїв, які віддали життя за Україну.

Опісля представники міської ради, духовенство та всі небайдужі взяли участь у відкритті пам’ятного знаку на місці криївки генерал-хорунжого Романа Шухевича.

"Кожен з нас, стоячи тут сьогодні і думаючи про постать головного командира УПА, так чи інакше думками переноситься в нинішній день. Те, що ми маємо сьогодні — не взялось нізвідки. Те, що ми сьогодні воюємо за Україну не тут, в Галичині, а за тисячу кілометрів від Львівщини — велика заслуга праці кожної людини. На вівтар нашої майбутньої перемоги покладено сотні і тисячі людських життів. Напевно, кожен сьогодні згадує події чотирирічної давності, коли люди повстали проти несправедливості, повстали за власну гідність і свободу", - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Фото: Тиждень.ua
Фото: Тиждень.ua

Крім того, перед присутніми виступила донька головного командира УПА Марія Шухевич.

"Покоління, що брало участь у цих визвольних змаганнях помалу відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам’яті про те, як це все відбувалось? Тому я звертаюсь до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, і ніхто не має права нам казати що і як нам далі робити. Всім, хто приклався до створення цієї дошки велика подяка", - наголосила вона.

Фото: Тиждень.ua
Фото: Тиждень.ua

На завершення, учасники заходу виконали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний». Після освячення пам’ятника присутні поклали квіти.

Нагадаємо, 27 жовтня у Житомирі відкрили перший в Україні пам’ятник видатному поету, політичному діячу, археологу, почесному громадянину Житомира Олегу Ольжичу.

Тиждень.ua

Схожі новини