Передплата 2024 ВЗ

Обвинувачені у замаху на львівського бізнесмена Копитка відмовились від свідчень та заявили про тиск і побиття

  • 15.06.2017, 16:50
  • 3 943

Днями у Шевченківському районному суді Львова пройшло судове засідання у справі замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка, під час якого двоє підсудних несподівано змінили свої свідчення.

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Один із головних підозрюваних Станіслав Монте заявив, що йому та його рідним погрожували. Тим часом головний обвинувачений в організації та замовленні злочину Дмитро Гаврилюк продовжує наполягати, що він не винен. Інший підсудний, Вадим Цукерник, також змінив свідчення проти Дмитра Гаврилюка, якого виконавці раніше називали головним організатором та замовником злочину. Цукерник заявив, що протягом 8 місяців на нього здійснювався тиск зі сторони правоохоронців.

Обвинувачені в залі суду попросили надати їм право на інтерв`ю задля того, щоб добитись гласності процесу. Судова колегія на чолі з суддею Луців-Шумською в задоволенні клопотання відмовила. Так само судді відмовились задовольнити клопотання про відвід прокурора Мотрука.

Прокурор заявив, що правоохоронці обов’язково розслідують заяви підсудних щодо тиску на них. За однією з попередніх таких заяв вже триває слідство. Втім адвокати вимагають дорозслідування справи, мотивуючи тим, що один з чоловіків проходить як засекречений свідок, хоча нібито брав участь у підготовці вбивства і лише напередодні відмовився доводити злочин до кінця.

Наступне судове засідання призначене на 20 червня.

Схожі новини