Передплата 2024 «Добрий господар»

Українсько-польський форум партнерства вшанував пам'ять Любомира Гузара

  • 04.06.2017, 10:34
  • 1 111

Засідання Українсько-Польського Форуму Партнерства, який відбувся сьогодні в Києві, розпочалося зі спільного слова пам'яті та вдячності, присвяченого Патріарху Любомиру Гузару

Ось це слово:

"Учасники Українсько-Польського Форуму Партнерства з глибокою скорботою схиляються перед пам'яттю великого українського духовного і національного провідника, Верховного Архієпископа-емерита Української Греко-Католицької Церкви Любомира Гузара.

Великої втрати зазнала й Україна, і Польща.

Любомир Гузар був мудрим і послідовним натхненником історичного примирення і порозуміння між нашими народами.

Прощаємо і просимо прощення - це та духовна формула, яка відкриває добре і братнє майбутнє наших народів. Таке мислення не має альтернативи. Наш обов'язок - підтримувати один одного. У такому мисленні бачимо могутній духовний чин Любомира Гузара.

Із глибоким баченням Патріарха Гузара суголосними були слова Святого Івана Павла II, який під час історичного перебування в Україні сказав: "Нехай завдяки очищенню історичної пам'яті всі будуть готові поставити вище те, що об'єднує, а не роз'єднує, щоб спільно будувати майбутнє, засноване на взаємній повазі, братерстві, братерській співпраці та справжній солідарності".

Керуючись цими думками і зустрічаючись у Києві, ми вшановуємо великий внесок Любомира Гузара у діалог між нашими народами.

Вдячність перед ним відчуває кожне щире українське і польське серце.

Віримо і дбаємо про продовження його справи поступу вільної України та Польщі та нашого побратимства."

Джерело: espreso.tv

Схожі новини