Передплата 2024 ВЗ

Розпочався процес проголошення Любомира Гузара святим

  • 26.02.2024, 19:15
  • 974

Кардинала Любомира Гузара можуть проголосити святим

Любомир Гузар. Фото із Укрінформ
Любомир Гузар. Фото із Укрінформ

Глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав урочисто проголосив початок беатифікаційного процесу Любомира кардинала Гузара.

Проголошення відбулося 26 лютого під час подячного молебню у Патріаршому соборі з нагоди завершення року блаженнішого Любомира, в 91-річчя від дня його народження.

У декреті проголошення вказано, що упродовж шести років від переставлення до вічності світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара, сила його слова і духу слугує людям підтримкою та орієнтиром у щоденному житті, особливо під час цієї страшної війни.

«Відтоді Божий люд розпочав виявляти особливу духовну шану стосовно особи Любомира Гузара, не так молячись за його упокій, як просячи в нього заступництва, засвідчуючи славу його святості через численні записи в книгах пам’яті, встановлених біля його гробу. Ці записи вказують на отримані знаки, ласки та оздоровлення», — зазначив блаженніший Святослав у декреті.

Розслідування щодо беатифікації та канонізації блаженнішого Любомира розпочато зважаючи на звернення поодиноких людей та спільнот вірних.

Заявником цієї справи з уряду (exofficio) є Київська архиєпархія Української греко-католицької церкви.

Схожі новини