Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові замість Монументу Слави пропонують встановити Меморіал воїнам АТО

  • 11.05.2017, 13:10
  • 1 390

Від голови Львівської облдержадміністрації, Львівської міської ради та міського голови Львова вимагають прийняти рішення про демонтаж Монументу Слави, розташованого на перехресті вул. Стрийської та Героїв Майдану у Львові.

Відповідне звернення під час сесії Львівської обласної ради у четвер, 11 травня, зачитав депутат фракції «Народний контроль» Василь Масний.

За його словами, враховуючи вимоги закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також те, що на Сході України триває АТО, необхідно забезпечити демонтаж Монументу Слави, який героїзує радянську армію, а на цьому місці встановити Меморіал пошани українських воїнів, які борються з російським агресором.

Василь Масний зазначив, що це звернення підтримали кілька десятків громадських організацій, зокрема громадські організації «Будуймо Україну разом», «Бібліотека патріота», «Союз добрих сердець», «Автосотня самооборони», «Комітет права». «Рабів до раю не пускають», «Українська спілка учасників АТО», «Білі хорвати» та багато інших.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини