Передплата 2024 «Добрий господар»

Готелю на “Знесінні” не буде? Принаймні наразі

  • 21.02.2017, 14:40
  • 1 329

Господарський суд Львівської області заборонив підготовчі та будівельні роботи на вул. Довбуша, 15, що у ландшафтному парку «Знесіння».

Юристи кажуть, це рішення — вкрай потрібне для порятунку зеленої оази. Бо фірма “Архібуд” завезла туди будівельну техніку, обгородила територію, викорчувала кілька дерев, встановила частину фундаменту майбутнього готельного комплексу.

“Посеред будівельного майданчика виритий величезний котлован, в якому частково вже залили бетон, - розповів громадський активіст Остап Стахів. - На території забудови — купи порізаних дерев. На знищення дерев забудовник не мав документів. Представники екоінспекції, які виїхали на місце не склали відповідного акту, мовляв, у законі не вказано нічого про вирізку дерев, якщо в забудовника на руках є містобудівні умови. Представники влади, хоч подекуди й визнають провину, тепер лише знизують плечима. Мовляв, фактично частина документів у забудовника є”.

Голова громадської організації «Магдебурське право» Зоряна Іванків повідомила: згідно з рішенням суду, забудовник тепер не має права вести будь-які будівельні роботи до моменту винесення остаточного рішення. “Це важливо, адже часто забудовники за час судової тяганини швиденько зводять будинки, і одразу ж їх узаконюють”, - каже пані Зоряна.

Тим часом інвестор скандального проекту показав громадським активістам та чиновникам Ратуші проект майбутнього готельного комплексу на “Знесінні”. Планують звести чотири готельні корпуси по 4-5 поверхів. У готелі передбачено 214 номерів. Захисники історичної спадщини кажуть, корпуси готелю схожі до житлового комплексу. Керівник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко зазначила, що це Бозна-що будується…

“Гора Лева, що в парку “Знесіння”, — своєрідна візитівка Львова, яка є символом самого міста та сакральною територією для його жителів. Тому сьогодні будувати там житловий комплекс не можна, - наголосила Зоряна Іванків. - Вимагаємо від забудовника скасувати проект бетонного страховиська посеред парку”.

Схожі новини