Передплата 2024 «Добрий господар»

До уваги водіїв та пішоходів: очікується погіршення погодних умов

  • 12.12.2016, 16:31
  • 884

Як повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології, сьогодні, 12 грудня,  у місті та області – пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, вдень хуртовини, на окремих ділянках доріг ожеледиця, ожеледь, налипання мокрого снігу.

Завтра, 13 грудня, на дорогах ожеледиця. Відтак, усіх учасників дорожнього руху просять бути максимально обачними і обережними.

Зокрема, завтра, 13 грудня, у Львові вдень без істотних опадів, вночі та вранці слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с. Температура повітря вночі 5 — 7° морозу, вдень 2 — 4° морозу.

14 грудня прогнозується вночі без істотних опадів, вдень часом сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на західний, 7 — 12 м/с, подекуди пориви 15 — 20 м/с. Температура повітря вночі 4 — 9° морозу, місцями до 12° морозу, вдень 0 — 5° морозу.

15 грудня — часом сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 — 14 м/с. Температура повітря вночі 0 — 5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради застерігає усіх учасників дорожнього руху бути максимально обачними і обережними. Пішоходів — носити неслизьке, відповідне до погодних умов взуття; не ходити під розлогими деревами і триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Водночас — не вибігати на дорогу і переходити лише у спеціально відведених для цього місцях.

Водіям рекомендують під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим хто виїхав — бути максимально уважними за кермом, обирати помірну швидкість і дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, вмикати фари. Слід пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

Джерело: перс-служба ЛМ

Схожі новини