Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ направила в суд обвинувачення стосовно екс-командира львівського "Беркуту"

  • 25.05.2016, 14:24
  • 1 148

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Львівській області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає еспресо.TV.

"Генеральною прокуратурою України 24.05.2016 до Печерського районного суду міста Києва направлено обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Львівській області, за фактами вчинення протиправних дій під час протестних акцій", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Обвинуваченому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 18.02.2014 року на вулицях Інститутській, Кловському узвозі та Михайла Грушевського в Києві.

Повідомляється, що в результаті злочинних дій командира "Беркуту" постраждали 72 учасника протестних акцій.

Також йому закидають "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та застосування насильства до 2 журналістів, що в сукупності призвело до тяжких наслідків, а також організації погроз заподіяння шкоди здоров’ю, заподіянні легких тілесних ушкоджень та побоїв керівнику політичної партії України — народному депутату України, народним депутатам України у зв’язку з їх державною та громадською діяльністю".

Схожі новини