Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові обіцяють збудувати шість нових тролейбусних та чотири трамвайні маршрути

  • 08.10.2015, 11:57
  • 1 157

У Львові розширюватимуть мережу електротранспорту. Обіцяють, що впродовж наступних п'яти років трамвай чи тролейбус курсуватиме у кожен спальний район міста.

Ці ідеї — частина стратегії розвитку Львова до 2020 року. В місті планують побудувати шість нових тролейбусних ліній: із вулиці Суботівської до мікрорайону Рясне, від Джорджа Вашингтона-Пасічної і до Медової Печери, з Любінської до терміналу «А» аеропорту, від автовокзалу до торгового центру «КінгКрос Леополіс» і з вулиці Стрийської до ринку «Шувар».

Пані Броніслава, яка часто їздить із Левандівки у Рясне, добре пам'ятає, як в 90-х львів'янам обіцяли тролейбус, який би з'єднав цих два мікрорайони. «То взагалі було б чудово, дуже добре було б. Я мешкаю на Левандівці, але 20 років тому дорога була вже зроблена до кінця Суботівської і тут лишилося тільки під залізну дорогу. Вони вже планували», — згадує пасажирка Броніслава Олех.

«Якщо ми зараз збудуємо в рамках нашого проекту з'їзд з хуторівського моста — це вже є пряма можливість побудувати нову тролейбусну лінію від «Санта-Барбари», мається на увазі від кільця до вулиці Стрийської», — зазначив начальник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

В проекті й чотири нові трамвайні гілки. Зокрема, до вулиці Щурата, яка нині, скаржаться місцеві, має не найкраще сполучення.

«Я добираюся дуже тяжко. Я їду 12-ю в Рясну, то він їде раз на годину, це дуже тяжко», — бідкається пасажирка пані Мирослава.

«Тут їде трамвай на Промислову, можливо, можна його дотягнути сюди. Може, тут старші люди їздили на ньому, ніж на маршрутках», — каже пані Світлана.

Запланована трамвайна лінія має сполучити вулицю Щурата із мікрорайоном Мазепи, ще одна з'єднає вулиці Княгині Ольги-Наукову та Вернадського (до «Арени Львів»), третя — Сахарова та Коперника і четверта стане продовженням маршруту двійки від Личаківської до Пасічної.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини