Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд залишив під вартою беркутівця, підозрюваного у розтрілі Майдану

  • 28.06.2015, 17:31
  • 846

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підполковника спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського та залишив його під вартою до 20 серпня 2015 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, 26 червня 2015 року Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України затримали чинного підполковника міліції - заступника командира полку міліції спеціального призначення Головного управління МВС України в м. Києві (колишнього ПМОП «Беркут»), якого підозрюють у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі зведеного загону працівників роти спецпризначення "Беркут" вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській у м.Києві та у керівництві діями цього загону.

У ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркут» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік із-під домашнього арешту, його оголосили у розшук. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Схожі новини