Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Реанімація для озера

Бажання осучаснити простір довкола водойми на вулиці Симоненка у Львові об’єднало не лише активних мешканців мікрорайону, а й владу міста

Озеро, що пролягло між вулицями Кульпарківською, Науковою та Симоненка, нині є популярним місцем для відпочинку львів’ян, тут здебільшого людно та гамірно. Однак масштабних робіт на місці не проводили вже багато років, і для справді приємного та безпечного проведення часу простору бракує інфраструктури та комфорту. Тож громада вулиці разом з ініціативою «Наукова — розумний мікрорайон» взяли справу в свої руки, долучивши до процесу міську владу. І вже цього року тут стартують роботи, аби перетворити простір на велику та сучасну відпочинкову зону.

Мер Львова Андрій Са­довий акцентує: якщо раніше головним ка­піталовкладенням міста були приміщення, то зараз важли­во не занедбати й те, що довко­ла них.

«Місто інвестуватиме в ці ро­боти серйозні кошти, адже ком­форт мешканців після їх вико­нання буде на порядок вищим. Останніми роками ми дуже ба­гато вкладали в обладнання медіатеки, школи, поліклініки. Тепер час виходити назовні», — резюмує міський голова.

Так, територію біля озера планують з’єднати з громад­ськими просторами біля сусід­ніх будівель — школи, медіатеки та поліклініки, облаштувати тут набережну, вуличні меблі й нове освітлення, а також — місце для мистецьких та інтелектуальних заходів. Саму ж водойму мають намір ретельно очистити.

«Це озеро є улюбленим для великої кількості людей, тому ми хочемо зробити більше по­рядку, — додає Садовий. — Пла­нуємо, що тут буде набережна, підхід до води, пляжна части­на, де люди зможуть відпочи­вати, прогулянкова доріжка. А от територія від озера до шко­ли буде, свого роду, амфітеа­тром, де мешканці матимуть змогу збиратись у хорошу пого­ду, влаштовувати концерти, ці­каві виступи і, можливо, навіть дебати».

За словами керівника ініці­ативи «Наукова — розумний мі­крорайон» Андрія Шевціва, про­єкт передбачає великий обсяг робіт, тож завершити всі пла­нують лише до кінця наступно­го року.

«Мешканці цього району дав­но потребували комфортного місця для відпочинку й дозвілля. Тож ми разом із мерією взялись за цей проєкт. Зараз робимо першу чергу робіт — основу, а вже наступного року можна починати й пляжну зону», — каже він.

До слова, загалом на те­риторії Львова — 71 водойма. І якщо торік у догляд за ними ін­вестували 345 тисяч гривень із міського бюджету, то цьогоріч готові вкласти майже в 12 разів більше — 4,09 мільйона гривень! У найближчих планах — очищен­ня озерця між вулицями Митро­полита Лепківського та Заклин­ських, благоустрій водойм у парках «Піскові озера» та «Озе­ро Левандівське», а також на ву­лицях Сотника Панаса, Велич­ковського й Замарстинівській. Та наймасштабніших робіт очі­кує водойма на вулиці Панча, адже на неї виділено 3 мільйони гривень з громадського бюдже­ту Львова — як переможця в кон­курсі проєктів мешканців

Так може бути
Так може бути

Схожі новини