Передплата 2024 «Добра кухня»

На Закарпатті через снігопад туристичний автобус потрапив в ДТП

  • 04.12.2017, 08:05
  • 6 710

3 грудня близько опівночі у Воловецькому районі на Закарпатті з'їхав у кювет пасажирський автобус "Одеса-Барі" (Італія).

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в області.

Автобус перевозив 46 пасажирів. Ніхто з них не постраждав, згодом вони продовжили подорож вже на іншому транспортному засобі.

Із дорожньої пастки автобус визволяли бійці і техніка аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Західну Україну засипало снігом: великі наслідки снігопадів

На західній Україні внаслідок сильних снігопадів на ранок 4 грудня були знеструмлені майже 90 населених пунктів у 3 областях. У багатьох населених пунктах були зафіксовані падіння дерев і обриви ліній електропередач.

Фото: Обозреватель
Фото: Обозреватель

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"У ніч з 3 грудня на 4 грудня у результаті ускладнення погодних умов (дощ і налипання мокрого снігу) через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 88 населених пунктів у 3 областях", - сказано в повідомленні.

За інформацією рятувальників, за минулу добу на Львівщині зі снігового полону довелося визволяти 58 автомобілів: 51 великовантажний автомобіль, 2 автобуси і 5 легкових автомобілів.

Так, на трасі Львів-Трускавець перекинувся автобус із 30 пасажирами. Одну жінку госпіталізували.

Водночас у межах Закарпаття було відновлено раніше обмежений рух транспорту.

На Рівненщині багатокілометровий затор утворився на трасі Київ-Чоп. Поблизу села Крилів у сніговій пастці опинилися 12 вантажівок.

На допомогу водіям направили спецтехніку і рятувальників - фури розтягнули.

На Закарпатті для вантажівок закрили Абранський перевал.

Водночас Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила, що в понеділок зберігається лавинна небезпека.

"4 грудня у високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської області зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень)", - сказано в повідомленні.

Автобус із 30 пасажирами перекинувся на Львівщині

Автобус із 30 пасажирами перекинувся на засніженій дорозі Львів-Трускавець, через що літня жінка тяжко травмувалася.

Про це проінформував координатор "Варти-1" Ігор Зінкевич.

"На трасі Львів-Трускавець на повороті біля села Рудники перекинувся автобус із 30 пасажирами. Одну літню жінку забрала "швидка" у тяжкому стані, також була в автобусі вагітна, але очевидці кажуть, що з нею все гаразд", — зазначив Зінкевич.

На місце пригоди приїхала швидка допомога та пожежний автомобіль.

Пізніше, учасник Галицького академічного камерного хору Тарас Гущак повідомив, що це був плановий концерт у Трускавці.

У Дніпрі внаслідок ДТП дорогу засипало мандаринами

В результаті ДТП на проїзді Гальченка у Дніпрі дорогу засипало мандаринами.

Хто саме загубив вантаж цитрусових, невідомо, оскільки водій вантажівки залишив місце події, передає Інформатор.

Читайте також: У Києві Південний міст засипало яблуками - фото і відео При цьому, незважаючи на те, що місцеві жителі зібрали частину мандаринів, їх було так багато, що решту довелося прибирати комунальникам з трактором.

"Деякі особливо спритні громадяни вирішили вжити мандарини прямо на місці, щоб не тягати з собою важкі сумки. Діти з особливим натхненням сприйняли аварію та бігали серед розчавлених плодів з щасливими вигуками", - йдеться в повідомленні.

Негода паралізувала рух транспорту на Закарпатті

У Закарпатській області в зв'язку із погіршенням погодних умов утворилися великі затори на дорогах.

Як розповіла прес-секретар головного управління ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир, причиною утворення заторів став сніг, який випав напередодні, повідомляє телеканал 112 Україна.

Негода паралізувала рух на гірських перевалах, а два десятки населених пунктів виявилися відключеними від електропостачання.

"Триває буксирування великовагових транспортних засобів, які застрягли на перевалах Воловецького району Закарпатської області, зараз залучено чотири одиниці техніки закарпатських рятувальників і 16 осіб особового складу. Вночі рішенням керівництва додатково залучено із львівського боку тягач і о 5 ранку виїхав ще один тягач. Тобто поки там працює шість одиниць техніки та понад 20 рятувальників", - сказала вона.

Фото: ДСНС України в Закарпатській області
Фото: ДСНС України в Закарпатській області

Негода знеструмила майже сотню населених пунктів на Західній Україні.

Через складні погодні умови в Україні без енергопостачання залишилися 88 населених пунктів.

Рятувальники на даний момент займаються усуненням неполадок.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МНС України.

"В ніч з 3 грудня на 4 грудня в результаті ускладнення погодних умов (дощ і налипання мокрого снігу) через спрацювання систем захисту ліній електропередачі сталося знеструмлення 88 населених пунктів у 3 областях, а саме: Львівська - 41 н.п., Закарпатська - 30 н. п. і Волинська - 17 н.п. до відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго ", - йдеться в повідомленні.

Через сильні снігопади у Львові запровадили посилений режим роботи снігоприбиральної техніки

У Львівській міській раді відбулась координаційна нарада для запобігання виникнення надзвичайної ситуації під головуванням заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.

Прийнято рішення, що з 22:00 год на прибирання міста від снігу в посиленому режимі виїде снігоочисна техніка, з 04:00 год будуть задіяні двірники.

Всіх водіїв просять звертатись на «гарячу лінію міста» за номером 15-80, у разі критичних ситуацій, в місті чергуватимуть тягачі.

Снігоприбиральна техніка в робочому режимі працюватиме з 22:00 год. Заплановано задіяти 81 одинцю техніки: у Шевченківському районі — 14, у Галицькому — 11, у Личаківському — 15, у Залізничному — 17, у Сихівському - 14, у Франківському — 10, повідомила прес-служба ЛМР.

Двірники будуть залучені до прибирання хідників з 04:00 год.

Завтра також будуть проведені окремі наради голів районних адміністрацій з керівництвом великих торгових комплексів та центрів, офісів, магазинів тощо, з тим, аби ТЦ здійснювали належне прибирання території біля своїх закладів, що передбачене правилами благоустрою.

Станом на 07.30 год в місті працює 595 одиниць громадського транспорту

Як повідомили в управлінні транспорту ЛМР, станом на 07.30 год ранку в місті на маршрутах працює 595 одиниць громадського транспорту, з них трамваїв — 67, тролейбусів — 55. Випуск машин на маршрути ще триває.

Відтак, на маршрутах курсує: 60 автобусів «Міра і К», 73 — АТП 14630, 180 — АТП №1, 66 — «Успіх БМ», 94 — «Фіакр Львів». Також виїхало 67 трамваїв та 55 тролейбусів. Оскільки випуск машин на маршрути ще триває, кількість одиниць громадського транспорту на рейсах буде збільшена.

Як уточнили в управлінні транспорту, це дані проведеного моніторингу, які не відповідають даним GPS, оскільки не всі трекери на машинах працюють нормально.

Через снігопад на Львівщині обмежили рух вантажівок

На Львівщині через снігопад впроваджено обмеження на рух вантажних авто.

Про це заявив начальник обласної Служби автомобільних доріг Роман Кокотайло, передає "Укрінформ".

"«У зв’язку з посиленням снігопаду на території Львівської області та з метою недопущення заторів автотранспорту і оперативного розчищення доріг від снігу введено обмеження руху вантажного автомобільного транспорту на автодорогах з 17.00 години 3 грудня",- зазначив Кокотайло.

Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net

За його словами, під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів повинні забезпечити її безперешкодний рух та не створювати заторів. При подальшому погіршенні погодних умов водіїв та перевізників закликають утриматись від поїздок, адже великогабаритні автомобілі часто стають причиною обмеження руху під час заносу, блокуючи проїжджу частину.

У зимовий період для відстою для великовагового транспорту на дорогах Львівщини діє 51 пункт.

Схожі новини