Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трьом багатодітним сім’ям дали по квартирі

У Львові є традиція – усім сім’ям, де народилися трійнята, одразу давати квартиру.

Та цього разу у мерії “зрадили традиції” — дали квартири трьом сім’ям, де просто є багато дітей. Міський голова Львова Андрій Садовий урочисто вручив ключі та ордери на помешкання трьом багатодітним сім’ям, які виховують п’ятеро і більше неповнолітніх дітей.

Сім’ї отримали дво-, три- та чотирикімнатну квартири загальною площею від 80 до 96 кв. м, на вул. Науковій, вул. О. Кошиця та проспекті Червоної Калини відповідно (залежно від кількості дітей). На придбання помешкань з міського бюджету торік виділили 4,338 млн. грн. Сім’ї, які зараз отримали квартири, перебували на обліку для позачергового надання житла з 2010, 2012 та 2015 року відповідно.

За словами міського голови, зараз у Львові — понад 60 сімей, у яких виховують п’ятеро і більше неповнолітніх дітей, і ця кількість постійно зростає. «Ми, власне, обрали ті сім’ї, де є критична, нагальна потреба, — підкреслив мер Львова. — Це рішення громадської комісії, куди входять представники різних середовищ, священики і самі представники багатодітних сімей». Андрій Садовий сказав, що теперішнє виділення квартир для багатодітних — добрий початок, і в цьогорічному бюджеті також треба передбачити кошти на купівлю квартир для цих сімей.

Схожі новини