Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія: поліція відпустила затриманих співробітників фонду Ходорковського

  • 27.02.2016, 09:23
  • 1 537

У російській Москві з поліції відпустили всіх п’ятьох затриманих у ніч на суботу співробітників фонду Михайла Ходорковського «Відкрита Росія».

У них вилучили техніку і машини, які, як стверджують поліцейські, є у розшуку.

Раніше у фонді «Відкрита Росія» повідомили, що їхні співробітники їхали готуватися до акції пам’яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили у Москві рік тому. Але за 5 хвилин після того, як вони від’їхали від офісу, їх затримала поліція.

У Москві затримано п'ятьох співробітників "Відкритої Росії" Ходорковського

У Москві поліція в ніч на 27 лютого затримала п'ятьох співробітників громадського руху Михайла Ходорковського "Відкрита Росія", коли вони їхали з офісу організації на двох машинах.

Про це пише "Медуза" з посиланням на Тwitter організації.

Також був затриманий водій однієї з машин.

"27 лютого напередодні трансляції маршу: наших хлопців, які виїхали від офісу на 2 машинах, гальмують: викрадення, ОВС, всі справи", - йдеться в повідомленні в мікроблозі Тwitter "Відкритої Росії".

Поліція заявляє, що автомобілі знаходяться в розшуку. Активісти були доставлені в ОВД "Басманний". Поліція оглядає машини.

Також "Відкрита Росія" повідомляє, що в відділення поліції прибув співробітник управління МВС РФ по протидії екстремізму.

Схожі новини