Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Торнберрі: "Ви повинні знати, що ви не самі. Ми зробимо усе можливе"

  • 31.03.2015, 14:39
  • 1 318

Андрій Парубій зустрівся з конгресменами США

"Вчора зустрівся з делегацією конгресменів США. Більшість з них — члени Комітету збройних сил Палати Представників, на чолі делегації — керівник Комітету збройних сил Вільям «Мак» Торнберрі, — написав на своїй сторінці у Фейсбук перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій. — З ним я познайомився ще під час мого недавнього робочого візиту в США, коли зустрічався із Спікером Палати Представників щодо постачання Україні зброї. Під час розмови я задав питання: що на його думку є найважливішим для України на даному етапі? Торнберрі відповів: «В України важкий період. Вам потрібно провести економічні реформи, реформу місцевого самоврядування, але ці реформи неможливо буде здійснити, якщо не забезпечити захист і безпеку країни».

Прикметно, що після України делегація американських «яструбів» відвідає країни Балтії та Польщу. Саме в ці країни за останні кілька тижнів було передислоковано додаткову бойову техніку та військові підрозділи НАТО.

На завершення зустрічі, коли я подякував за надання Україні нелетальної зброї, і висловив сподівання, що найближчим часом ми отримаємо і летальне озброєння, Вільям Торнберрі відповів: «Ви повинні знати, що ви не самі. Ми зробимо усе можливе».

Важливо, що скоро розпочнуться спільні навчання десантників 173 бригади армії США та бойових підрозділів Національної Гвардії, серед яких багато добровольців з Самооборони Майдану. Для нас справді важливо в час, коли наші хлопці на передовій захищають весь цивілізований світ від путінської орди, твердо знати і відчувати, що ми не самі", — додав Парубій.