Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Померла Валерія Новодворська

  • 12.07.2014, 21:38
  • 1 157

Правозахисниця Валерія Новодворська померла в Москві.

Про це "Ленте.ру" розповів джерело в медичних колах, передає Еспресо.TV.

За його словами, вона померла від інфекційно-токсичного шоку.

Раніше 12 липня Новодворська поступила у важкому стані в реанімацію відділення гнійної хірургії МКЛ № 13. Лікарі в перебігу багатьох годин боролися за її життя.

Валерія Новодворська — російський ліберальний громадський діяч, незалежна журналістка і відеоблогер, засновниця партії "Демократичний союз".

Новодворська народилася 17 травня 1950 в місті Барановичі, Білоруської РСР. У 1977 році закінчила вечірній факультет іноземних мов Московського обласного педагогічного інституту ім. Крупської.

У 19 років організувала підпільну студентську групу, в якій обговорювалася необхідність повалення комуністичного режиму шляхом збройного повстання. Піддавалася переслідуванням з боку радянської влади, містилася на невеликі терміни в психіатричні лікарні, неодноразово проводилися обшуки, піддавалася затримань і неодноразовим арештам. Була організатором несанкціонованих мітингів.

У вересні 1990 року звинувачувалася в публічній образі честі і гідності президента СРСР і в образі державного прапора.

Наприкінці 1992 року була нею була створена партія "Демократичний союз Росії".

Після указу президента Бориса Єльцина про розпуск Верховної ради РФ була першою хто підтримав цей указ. Організовувала мітинги на підтримку президента.

У 1994 році Краснопресненська прокуратура почала перевірку діяльності Валерії Новодворської за статтями 71 і 74 КК РФ (пропаганда громадянської війни і розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

Їй було 64 роки.

На її смерть відгукнулися українські та російські блогери.

блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог
блог

Схожі новини