Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луцького терориста затримали

Майже 13 годин Луцьк завмирав в очікуванні розв’язки страшної ранкової події: близько 9 ранку терорист захопив рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка» з людьми

Він був озброєний автоматом і мав при собі багато вибухівки і висловлював своє невдоволення владою. Називав державу — головним терористом…

До Луцька екстрено прибув міністр МВС Арсен Аваков. Силовики не лише оточили центральну площу — Театральний майдан — а й територію в радіусі близько кілометра. Завчасно закрилися магазини та кафе, людей, що проживають у навколишніх багатоповерхівках, вікна яких могли легко обстрілюватися з автомата, попросили залишити свої домівки.

А ще стали ретельно перевіряти особу терориста. З’ясували, що він — уродженець Росії. Був двічі засуджений за тяжкі злочини, відсидів загалом 10 років і написав книгу «Філософія злочинця». Останнім часом проживав в Україні з дружиною та 15-літнім сином — у місті Дубно Рівненської області. Його справжнє прізвище Кривош. Дружина відразу приїхала до Луцька, але з чоловіком порозмовляти їй не вдалося. Син залишився вдома. Каже, від батька такого не очікував. Сусіди у висловлюваннях обережні. Кажуть, Максим був відлюдькуватим і дружбу з ними не заводив.

Скільки достеменно людей перебувало в салоні захопленого маршрутного автобуса, досі точних відомостей нема. Усі вони були зв’язані. Довший час пасажирам Максим Плохой, як себе іменував, не дозволяв передавати ні води, ні їжі. Надвечір змилосердився над трьома — літньою жінкою, вагітною та підлітком. І відпустив їх.

У бік правоохоронців не раз лунали автоматні черги. Терорист кидав у них гранату, однак вона не здетонувала. Пізніше випустив вибуховий пакет, який рвонув. Коли над Театральним майданом став літати безпілотник силовиків, Максим Кривош обстріляв і його. Відомо, що поранення отримав один з пасажирів автобуса.

Врешті близько 22-ї години почався штурм. До автобуса під’їхав БТР, за лічені секунди терориста знешкодили.

На щастя, усі пасажири живі.

Також відомо, що у луцького терориста був спільник у Харкові. Йому Максим Кривош пересилав зброю… Його теж затримали.

Деталі цієї спецоперації пообіцяли повідомити на брифінгу.

Схожі новини