Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова прибули призери 42-ї Всесвітньої шахової Олімпіади 2016 року

  • 14.09.2016, 20:00
  • 2 455

Сьогодні, 14 вересня, до Львова прибули призери 42-ї Всесвітньої шахової Олімпіади 2016 року – шахісти та тренери зі Львова.

А саме із шахової олімпіади повертаються представники чоловічої збірної команди України Юрій Криворучко, Андрій Волокітін і їх тренери Олександр Сулипа та Мартин Кравців. А також представниці жіночої збірної команди України - сестри Анна та Марія Музичук.

Під час зустрічі призерів в аеропорту озвучили вітання: «Вітаємо членів збірної України з шахів та їх тренерів Криворучка Юрія, Волокітіна Андрія, Сулипу Олександра, Кравціва Мартина, Марію та Анну Музичук. Вони вибороли срібні та бронзові нагороди на Всесвітній шаховій Олімпіаді. Пишаємось нашими львів'янами».

42-га Всесвітня шахова олімпіада проходила з 1 до 14 вересня 2016 року в Баку (Азербайджан). Українська чоловіча збірна завоювала срібні медалі олімпіади, набравши однакову кількість балів із збірною США (перемога визначалася за додатковими показниками).

Андрій Волокітін показав шаховий перфоманс - зіграв на найвищий в історії олімпіади результат з рейтингом 2992 та набрав 8,5 з 9 очок.

Українська жіноча збірна завоювала бронзові медалі олімпіади, набравши однакову кількість балів із збірною Польщі (перемога також визначалася за додатковими показниками).

Анна Музичук показала найкращий результат олімпіади в Баку на першій дошці.

Чоловіча збірна України виборола "срібло" шахової Олімпіади, жіноча - "бронзу"

Чоловіча збірна України з шахів підтвердила свій високий клас і виборола срібні медалі на 42-ій Шаховій Олімпіаді, яка у вівторок завершилась в Баку.

У фінальному, 11-і турі наша збірна перемогла Словенію, що дозволило набрати 20 турнірних балів з 22-х можливих. Єдиної поразки на Олімпіаді наші шахісти зазнали від чемпіонів — команди США, передає 24 канал.

У поєдинку зі словенцями українці традиційно сильно відіграли на третій та четвертій дошці — перемоги здобули Антон Коробов та Андрій Волокитін. Ці два бали та нічия на другій дошці Руслана Пономарьова гарантувала перемогу у поєдинку незалежно від результату зустрічі на першій дошці, де станом на 14:30 тривав поєдинок Павла Ельянова та екс-українця Олександра Белявського, який з 1994 року виступає за Словенію.

Таким чином наші спортсмени лише за додатковими показниками поступились збірній США (у обох команд по 20 балів), "бронза" — у збірної Росії (18 балів).

У свою чергу жіноча збірна України в останньому турі впевнено обіграла команду Болгарії та здобула бронзові медалі.

Рахунок матчу 3:1.

Команди України і Польщі набрали однакову кількість очок, але за додатковими показниками Польща виявилася кращою, випередивши нашу команду.

"Золото" в активі шахісткок Китаю, які обіграли Росію, опустивши ту з 2-ї сходинки на 4-ту.

42-га Всесвітня шахова Олімпіада

Баку, Азербайджан

11-й тур

13 вересня

Чоловіки

Україна - Словенія 3,5:0,5

Павло Ельянов — Олександр Бєлявський — 1:0

Лука Ленич — Руслан Пономарьов — 1/2

Антон Коробов — Юре Борішек — 1:0

Матей Шебенік — Андрій Волокітін — 0:1

Росія - Італія 3:1

США - Канада 2,5:1,5

Підсумкове турнірне становище: США та Україна по 20, Росія - 18

Жінки

Україна - Болгарія 3:1

Анна Музичук — Антоанета Стефанова — 1:0

Іва Віденова — Марія Музичук — 1/2

Наталя Жукова — Адріана Ніколова — 1/2

Еліца Раєва — Анна Ушеніна — 0:1

Китай - Росія 2,5:1,5

Польща - Угорщина 3,5:0,5

США - Індія - 2:2

Азербайджан - Малайзія - 3:1

Схожі новини