Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "Мені здається, що нам вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії"

  • 19.04.2016, 12:28
  • 2 160

На його думку, засудження спецпризначенців Алєксандрова та Єрофєєва відкрило нові можливості для звільнення українки.

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що під час його розмови з президентом Росії Владіміром Путіним, яка відбулася увечері 18 квітня, сторонам вдалося узгодити попередній алгоритм звільнення українки Надії Савченко. Про це він заявив у вівторок, 19 квітня, за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Данії Ларсом Расмуссеном у Києві.

«Вчорашня розмова з Путіним відбулася з моєї ініціативи, і на підставі попередніх напрацювань. Мені здається, що нам вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії», — сказав Порошенко.

Український президент повідомив, що вже дав низку доручень для відпрацювання механізму повернення полоненої українки.

«Сьогодні у мене відбудеться зустріч з мамою і сестрою Надії, мною будуть дані відповідні доручення Міністерству юстиції для того, щоб відпрацювати інші механізми. Відповідні доручення отримав міністр закордонних справ (Павло Клімкін — Ред.), і ця складна робота, я думаю, повинна бути завершена якомога швидше поверненням Надії додому», — сказав Порошенко.

«Принаймні, я підкреслив, що готовий відправити президентський літак для того, щоб разом з моїми представниками забрати Надію додому, і якомога швидше повернути її в Україну», — сказав президент.

Він також нагадав, що обговорив з президентом Росії можливість допуску до Савченко німецьких лікарів.

Крім того, Порошенко повідомив, що в розмові з президентом РФ порушив питання про критичний стан здоров'я інших українських в'язнів в Росії, а саме Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва.

«Я також сподіваюся на те, що російська сторона продемонструє певний прогрес в цьому питанні», — додав президент.

«Як ви знаєте, вчора суд виніс рішення у справі російських ГРУшників Єрофєєва і Алєксандрова, і це рішення суду відкриває певні можливості для залучення механізму обміну», — заявив Порошенко

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини