Передплата 2024 «Добра кухня»

«Самопоміч» – Вілкулу у поміч

«Чесного» Милобога поміняли на «святого» Семенченка. З такою альтернативою Кривий Ріг був приречений на «ригівського» мера.

Скандальна епопея з мерськими виборами у Кривому Розі обросла таким душком, що від неї і досі гниллю тхне. Причому з усіх фронтів: і від кабінету старого-нового градоначальника Вілкула, який правдами і неправдами втримався у насидженому кріслі, та ще більше — від «Самопомочі», котра, видаючи себе за панацею проти Вілкула, зробила усе від неї залежне, щоб не позбавити криворіжців від цієї болячки. Як там кажуть у партії Садового: «Візьми і зроби»? Взяли і зробили: прийшли — програли — знайшли крайнього. Програли зі Семенченком, а усіх собак повісили на Милобога. Той, мовляв, проміняв вибори на фінансовий «договорняк» з «опблоківцями», а тому довелося терміново шукати йому заміну. Ось тільки у «Самопомочі» так з заміною постаралися, що шансів програти у Вілкула жодних не залишилося. «Махнулися» шилом на мило: замість «чесного» Милобога виставили «святого» Семенченка. Одного звинуватили у продажності і вже встигли з партії виключити. А до іншого, сумнівною біографією якого вже й відповідні органи зацікавилися, у партверхівки, бачите, немає претензій. Ось тільки публічне викриття Милобога більше схоже на незграбну спробу «Самопомочі» вмити руки від ганебного «зливу» Кривого Рогу.

У партії вирішили діяти за «старим добрим» принципом: кращий спосіб захисту — це напад. Тим паче, що об’єкт для атаки і шукати не довелося — сам «намалювався». Той самий Юрій Милобог, результат якого на мерських виборах минулої осені поставив під сумнів мерство Юрія Вілкула. Відколи у «Самопомочі» оголосили, що на перевиборах у Кривому Розі їхнім висуванцем буде не Милобог, а нардеп Семен Семенченко, багато хто губився у здогадках: до чого б це? В одного — реальні шанси на перемогу, в іншого — нічого, крім сумнівної репутації. Чи не зрада це, бідкалися. У «Самопомочі» ж мовчали у хусточку і, враховуючи рейтинги Семенченка, впевнено рухалися до... мерства Вілкула. А коли воно стало доконаним фактом, вирішили правду-матку розповісти. Заявили про виключення Милобога з партії, оприлюднивши ось таку заяву: «Вже після рішення Верховної Ради (про призначення мерських перевиборів у Кривому Розі. - «ВЗ») нам стало відомо, щодо наш кандидат на посаду міського голови Юрій Милобог веде переговори з представниками «Опозиційного блоку». Йдеться про аудіозапис, на якому зафіксована розмова Милобога з чоловіком, який представляв його інтереси у переговорах зі штабом Юрія Вілкула щодо отримання грошової винагороди в обмін на припинення подальшої боротьби. Після відвертої розмови з кандидатом та озвучення відомих нам фактів він визнав правдивість цієї інформації, підтвердив автентичність записів та погодився, що в цій ситуації партія не має морального права висувати його на нові вибори. «Самопоміч» висунула кандидатом Семена Семенченка, який на той момент був лідером боротьби криворіжців за свої права».

Нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв у дописі на Facebook уточнив, що про підступні плани тепер вже колишнього однопартійця у партії буцімто дізналися від обуреного «члена команди Милобога». Отримали і копію згаданого аудіозапису. Суть зафіксованої на плівці розмови зводиться до того, що в обмін за відмову балотуватися на перевиборах Милобог мав отримати від вдячних «вілкулівців» щедрий гонорар. Спершу, мовляв, йшлося про півмільйона доларів, але апетити збили до 250 тисяч.

Що голос на записі — його, Милобог визнав. А ось від факту, що така розмова взагалі була, відхрещується. «Крім голосової нарізки, там немає нічого правдивого. Упродовж двох місяців ходило дуже багато людей, щось пропонували, хтось від когось, когось провокував, когось посилав… Хай скажуть, хто ця людина. Я з «Опблоком» переговори не вів, не веду і не буду вести. Гроші не брав, не беру і брати не буду», - заявив Милобог у коментарі «Радіо Свобода», назвавши рішення про позбавлення його партквитка поспішним, а звинувачення на свою адресу необґрунтованими.

Напередодні ж, в ефірі каналу «112», екс-кандидат у криворізькі мери озвучив свою версію про те, кому і навіщо знадобився компромат проти нього. Без Семенченка тут, мовляв, не обійшлося. Цього козирного для себе вальта, каже Милобог, і розіграли «опблоківці». «Вони обрали технологію і класно її реалізували. Їм потрібен був кандидат (Семенченко), якого можна було б показати як ворога», — заявив Милобог.

А що Семенченко? Киває на Милобога: той, мовляв, намагається зберегти хорошу міну за поганої гри, ось і сипле безглуздими звинуваченнями.

Зрештою, яка різниця, кому дісталися 30 вілкулівських срібняків, якщо вони свою чорну справу вже зробили. Навіть якщо про здачу Кривого Рогу домовилися на високих столичних пагорбах (про можливий «договорняк» між Банковою й «Опблоком» ще торік говорили), «Самопоміч» - не жертва, яку поставили перед фактом, а співучасниця. По-хамськи обмануті надії тих, хто повірив у її високі пориви, - на її совісті.

Фото oporaua.org

Схожі новини