Передплата 2024 «Добрий господар»

Призначено перших 25 детективів Антикорупційного бюро

  • 15.09.2015, 12:13
  • 2 269

В Національне антикорупційне бюро України на посади детективів вже призначено 25 осіб.

Про це заявив журналістам у вівторок директор бюро Артем Ситник, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Виграло конкурс 70 осіб, з їх числа на сьогоднішній день призначено 25", - зазначив Ситник.

Він сказав, що всього планується призначити в бюро 242 детектива.

За словами директора Національного антикорупційного бюро, призначені детективи повністю пройшли перевірку. До кінця вересня планується призначити інших детективів.

"Люди готові почати розслідування вже в жовтні. Якщо буде спецпрокурор (антикорупційний прокурор, - ред.), то ми відразу ж починаємо", - пообіцяв він.

Водночас президент України Петро Порошенко під час складання присяги першими детективами бюро заявив, що цей день увійде в історію.

"Цей день назавжди увійде в історію України як день складання присяги першими детективами Антикорупційного бюро України. Ми дуже довго йшли до цього початку повноцінної роботи Антикорупційного бюро і впритул наблизилися до нього", - наголосив він.

"Не лише Україна чекає від вас ефективної роботи і ефективного старту. Сподівання покладають на вас і наші партнери з Євросоюзу, і партнери України з усього світу. Щоби за величезними інституціональними реформами, створенням Антикорупційного бюро, антикорупційної агенції, структур, які забезпечать боротьбу з корупцією, нарешті прийшли конкретні справи", - додав президент.

Глава держави також зазначив, що Україна посідає 142-гу сходинку в світі в рейтингу за індексом сприяння корупції організації Transparency International. Він висловив сподівання, що за 2-3 роки Україна опиниться на почесних місцях біля своїх партнерів - Чехії та Грузії.

Наостанок Порошенко поставив перед детективами завдання "знищити корупційного монстра".

Схожі новини