Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Підвищення зарплат і пенсій відчують більше 12 мільйонів українців"

Підвищення соціальних стандартів, пропоноване урядом, стосується понад 80 видів соцдопомоги.

Поліпшення відчують близько 12,5 млн українців, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко в ході розширеного засідання Кабміну у вівторок в Києві.

"Ми можемо сьогодні говорити, що після підвищення соцстандартів, а це в першу чергу прожитковий мінімум, розмір мінімальної зарплати і мінімальної пенсії, це відчують як мінімум 12,5 млн українських громадян. Це стосуватиметься підвищення понад 80 видів соцдопомоги, компенсацій, виплат стипендій", - сказав він.

Глава Мінсоцполітики розповів, що планується підвищення прожиткового мінімуму до 1 тис. 330 грн.

"Прожитковий мінімум на одну особу становитиме 1 тис. 330 грн, прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років збільшитися на 135 грн і становитиме 1 тис. 167 грн, прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років зросте на 170 грн і становитиме 1 тис. 455 грн", - розповів Розенко

Він підкреслив, що прожитковий мінімум для працездатних осіб дорівнює мінімальній зарплат, і з 1 вересня ця цифра становить 1 тис. 378 грн.

"Підвищення соціальних стандартів стосуватиметься більш 7,5 млн пенсіонерів, це буде також стосуватися підвищення зарплат для більш 3,5 млн співробітників бюджетної сфери та близько 1,5 млн тих, хто отримує державну соціальну допомогу різних видів", - пояснив міністр.

Джерело: Gazeta.ua