Передплата 2024 «Добрий господар»

Жовківчани не пустили до райвідділу міліції нового начальника

«Людям не сподобався не новий керівник, а спосіб його призначення», — вважає керівник міліції Львівщини Дмитро Загарія

Жителі Жовкви пікетували райвідділ міліції та не дали зайти до його приміщення новопризначеному начальникові райвідділу Олександру Гостищеву та начальникові ГУ МВСУ у Львівській області полковникові Дмитру Загарії, який приїхав представляти нового керівника особовому складу.

Як правило, начальниками райвідділів міліції призначають офіцерів із значним професійним досвідом і відповідним званням (починаючи від капітана). Призначений наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова начальником Жовківського райвідділу міліції Олександр Гостищев дослужився лише до лейтенанта. Цей 32-річний житель Дніпропетровська прослужив у міліції, в батальйоні “Дніпро”, вісім місяців. Нещодавно Гостищев за власним бажанням звільнився зі служби, та напередодні свого нового призначення поновився. Обговорюючи призначення Олександра Гостищева начальником Жовківського райвідділу, галичани говорили, що головним міліціонером району призначили вчорашнього стоматолога.. Як з’ясував “ВЗ”, насправді лейтенант Гостищев має фах фармацевта.

Чимало жителів Львівщини переконані, що призначення лейтенанта з Дніпропетровська на посаду начальника Жовківського райвідділу міліції лобіював народний депутат Володимир Парасюк. Останнього чимало галичан вважають “людиною Коломойського”. Олігарх, за чутками, останнім часом намагається перенести частину бізнесу на Львівщину.

“Олександр Гостищев, — прокоментував “ВЗ” події у Жовкві начальник ГУ МВСУ у Львівській області полковник Дмитро Загарія, — нормальний офіцер. Людям, як на мене, не сподобався не він як людина, а спосіб його призначення”.

Коментар для «ВЗ»

Володимир ПАРАСЮК,народний депутат

Я нікого не лобіюю, а тим більше не призначаю на посади в міліції. До колишнього начальника Жовківського райвідділу міліції Уланова мав чимало претензій. Він сидів на старих схемах та не бажав працювати. Як обраний від Жовківщини народний депутат, розповів про це Дмитру Загарії. Та він зауважив, що призначення начальників райвідділів — прерогатива міністра. Під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим я висловив свої претензії щодо Уланова. З’ясувалося, до нього було чимало питань і у керівництва МВС. Арсен Аваков запитав, чи маю я якусь кандидатуру на посаду начальника райвідділу. Я порекомендував свого товариша Олександра Гостищева, з яким разом воював на сході. Згодом його призначили начальником райвідділу, бо він відповідав вимогам керівництва МВС.

Схожі новини